Ukraina inför kvinnlig värnplikt

Läs hela artikeln på Nordfront: Ukraina inför kvinnlig värnplikt

“Registrering betyder inte mobilisering” • Kan i krigstid engageras för att säkerställa statens försvar.

Det låter som att de sluga i Ukraina behöver mer kanonmat för att hålla kriget igång. Det blir nog en hel del ukrainska kvinnor som inte tillhör uppenbart judiskt överrepresenterade och skyddade yrken som revisorer, advokater och liknande, som då säkert söker sig till något annat land kan man tänka…

(Kommentaren skrevs ursprungligen på norska och översattes av Google translate.)

I Dagsavisen 5.7.22 kunde man läsa inledningen till följande nyheter;

Transkvinnor hålls fängslade vid den ukrainska gränsen – vakterna säger att de är män

  • Flera transpersoner kämpar för att fly det krigshärjade landet. “De nekas tillträde till säkrare länder, trots deras juridiska status som kvinnor och faran som hotar Rysslands transfobiska politik.*”

Med det nya kravet före 1 oktober som innebär att alla kvinnor under 60 år, och utan barn. Måste registrera sig för militärtjänst.
Då måste även transpersoner anmäla sig. Om de känner sig som en man, dam snarare än de känner sig som hen (hen=nytt namn på kön i Norge (sic), om du inte känner dig som en man eller kvinna!)

Det är det lagliga i passet som bestämmer och gjorde att transkvinnor stoppas vid gränsen. Liksom vakter säger; “De är män.”

Nu måste hela nationen, oavsett kön, värva sig i försvaret. Där det förväntas slåss och försvara Ukraina.

Detta är inte bara unikt för Ukraina, med värnplikt, närvaro av kvinnor i militären.

Det är därför konstigt att dessa transkvinnor skulle fly, på grund av “Rysslands transfoba politik”.

Visst hade de all anledning att lämnas att kämpa för att kämpa för sitt land och frihet? En väpnad “pride fight”? Från deras eget sätt att tänka?

Även en “pride-kamp” påverkas av en väpnad konflikt. Dit de hellre vill fly, eftersom de är “kvinnor”. En otänkbar situation för bara några år sedan, i olika länders militär. Är (trans)kvinnor i grunden pacifister?

Men män kan inte lämna Ukraina. Det är så att flyende transpersoner bidrar till att försvaga försvarsförmågan.

Nu ska alla, innan 1 oktober, välja om de väljer att slänga eller bära bh. Oavsett så måste de förväntas tjäna och slåss.

I vår nationalsång (Norge) är vi bekanta med texten;

"Allt vad fäderna har kämpat för,

mödrarna har gråtit, »

År 2022 är det till exempel vanligt att norske (och svenske) tjejer tjänstgör i militären. Så är det inte längre förbehållet män och fighters, och kvinnor hemma att “gråta”.

Det har många konflikter i andra länder och regioner, i vår tid visat. Om fred ska önskas måste man möta verkligheten, tillsammans när kriget hotar. Gör sitt om kvinnor till exempel inte är i framkant.

Ukraina har förstått och sett nödvändigheten av detta i en pressad, och för landets del, en allvarlig tid.

Detta kommer sannolikt också att påverka flyktingströmmen från Ukraina. Där är det nu främst, eventuellt kvinnor med barn och de över 60, som kommer (?)

Hur som helst är det en tragedi att familjer splittras av krig. Där kvinnor, mammorn med barnen, "gråterska " här i Norge. Om de är säkra, och utåt verkar starkoch “opåverkade”.

Länk till Dagsavisen 5.7.

Transkvinner holdes igjen på den ukrainske grensa - vaktene sier de er menn – Dagsavisen