Tusentals flyr Ryssland - över 8000 till Finland

Läs hela artikeln på Nordfront: Tusentals flyr Ryssland – över 8000 till Finland

Slutsålda flygbiljetter och kilometerlånga bilköer • Finland bekräftar massflykten: “Över 8000 på ett dygn”.

Oavsett vad man tänker om konflikten Ukraina, Ryssland.

Svagt att lämna sitt land.

:thinking:

Sånt jävla hyckleri. Precis som alla afghaner, syrier, afrikaner och så vidare, ska väl ryssar välkomnas med öppna armar och få boende och bidrag i överflöde?

2 gillningar

Västs fulmedier visar bilder på helt normala bilköer mellan Ryssland och grannländer och kallar det sedan för “massflykt”. Propagandan är i full gång.

2 gillningar

Detta är varför SMO inte går som tänkt. Sen dag 1 har ryssarna fegat. Buryater och dylikt har fått föra kriget, medans etniska ryssar har hejjat på från TV-soffan. När de själv måste strida så är det att fly. Ryska folket har tyvärr helt tappat det och lastat över SMO på minoriteter.

1 gillning

Propaganda kommer från båda sidor. Globohomo som sprider sin agenda och sina lögner gentemot Ryssland, men även Ryssland till västvärlden. Rysslands taktik har varit att komma med många lögner om det mesta, oavsett hur absurda de är enbart för att dränka allt. Då kan fienden inte lita på något som sprids, vilket f.ö. är väldigt smart i syfte för att förvirra Ukraina och de länder som aktivt stödjer med logistik / militärt.

Man kan aldrig lita på siffror eller påståenden som kommer från endera håll under en pågående konflikt.

Ryssland påstår att det inte sker någon flykt, och jämför antal som tog sig över gränsen till Finland under augusti månad. Det är väl då mer intressant att jämföra med hur många det var som tog sig över gränsen per dag förra året istället, innan kriget. Tror knappast det var 4-5.000 per dag utan att ens ha kollat upp det.

Ifall det har ökat enormt jämfört med tidigare år, då är det ändå en form av en flykt oavsett om det är för att komma undan sanktioner eller för att undvika att hamna på krigsfronten. Klart Ryssland inte vill erkänna detta då det slår emot deras egna moral.

Är själv inte insatt i hur det fungerar där, men hur går själva rekryteringen till? Är den frivillig, eller “frivillig”? Tänker om det finns hot med i bilden, risken att förlora sitt arbete, böter och liknande.

Ja du, den första är väl, som jag har nämnt i tidigare kommentarer, att inte ens ryssarna visste om att de skulle invadera Ukraina utan att det var en militärövning. Orkar inte kolla upp allt som sagts, men du har väl inte missat att så mycket har spridits från rysk twitter, alla möjliga teorier och påståenden.

Fast det där gäller turism, det är väl ändå något helt annat.

Under hela 2019 immigrerade 1,853 ryssar till Finland, under ett helt år alltså. Nu är det 4-8.000 per dag som jag gissar inte har för intresse att turista en kortare period för att sedan återvända tillbaka till Ryssland.

Från din länk:

The main reasons for coming are tourism and shopping at outlets near the border

Ja, vakten säger att det inte har förändrats mycket under den period som kriget har varit igång, det säger jag inget emot. Däremot är det enormt många fler nu sen krigets start, än vad det var förra året som antagligen vill immigrera / stanna kvar.

Fast nu sätter du ord i min mun, har inte sagt något huruvida Ukraina ljuger eller inte, eller om de ljuger mer (vilket de förmodligen gör då de har allt att vinna på det + parasitera i syfte för att få sympati, bidrag, vapen etc).

Putin / Ryssland är väl mer ‘suveränistisk’ (suveränism) än nationalism. Förvisso utnyttjar han nationalism nu på senare tid, men knappast nationalistisk per se då nationalister / nationalsocialister fängslas titt som tätt.

Du påstår att de undviker att civila dödas… har sätt många videoklipp där civila blir nedskjutna, civila som visar att de är obeväpnade som sträcker upp sina armar men ändå blir nedskjutna, civila i bilar m.m. Ett klipp där de förhör en civilist som sedan tillåts lämna platsen enbart för att bli skjuten i ryggen.

Jag har sett flertalet videoklipp där de bombar ett större område där många bostäder träffas för att de har rätt dålig träffsäkerhet på vissa av de system de använder sig utav.

Har sett videoklipp där de kastrerar en man levandes för att sedan avrätta med ett skott i huvudet. Förvisso var det en tjetjensk grupp, men fortfarande en gruppering som Ryssland har förfrågat och bett kriga för.

Har inte direkt mycket över för dessa tjetjenska muslimer, de gör inte allt för att undvika civila offer. De beter sig som de alltid har gjort i krig.

Varför tror du Ryssland har förändrats så mycket under dessa 80 år? Du vet väl hur de betedde sig mot tyskar under- och efter andra världskriget? Där de begick bestialiska övergrepp på den tyska befolkningen.

Ja, jag vet att Ukraina även de begår vidriga övergrepp. Sedan säger jag inte heller att allt som media skriver om som Ryssland påstås ha begått är sant (t.ex gällande påståendet om att ett 4-årigt barn skall ha blivit våldtagit, vilket var en lögn). Läser ens inte nyheter från massmedia då det enbart är lögner och propaganda, men däremot följer jag det ocensurerade som jag sedan bygger en uppfattning kring.

Gällande Toschka så vet jag inte vilken sida som gjorde det, det har väl inte framkommit något nytt förutom att Ryssland påstår att det var Ukraina som låg bakom medan Ukraina påstår att det var Ryssland. Något som jag dock inte tänker fortsätta diskutera om då jag inte orkar.