Sympatisk motståndsman syntes i Solsidan

Läs hela artikeln på Nordfront: Sympatisk motståndsman syntes i Solsidan

En nationalsocialistisk granne dök upp i Tv4:s serie “Solsidan” • Riksrunan och vit kamp.

1 gillning

Riktigt bra och roligt skrivet, med både allvar och humor! :+1:t2:

Jag såg avsnittet själv och känner igen Mickans hysteriska reaktion från vissa personer man stött på i sitt liv!

Men de roligaste reaktionerna får man oftast från vissa (inte alla :ok_hand:t2:) personer som man “känt” i flera år, t.ex. via arbetet och som verkligen gillar en skarpt som en trevlig och alltid hjälpsam person (så klart), men när det väl går upp ett NS-ljus för dom att man har sunda åsikter så blir det värsta Syntax Error i skallen på dom! :rofl::rofl::rofl:

“Men HUUUUR kan han vara ‘naziiiist’, han som är en så genomsnäll, artig och fin människa!??” :roll_eyes:

Det jag dock förvånades över i avsnittet var att ett simpelt styckmord i grannskapet ansågs vara värre än att nån utpekas som “nazist”, där snackar vi Fiction! :wink::yum::rofl::ok_hand:t2:

3 gillningar

Jag tycker att Robert Gustavsson och Henrik Schyffert i Nasisterna är bra. Dom har nog bara missat målet. Maskinskriverskan viste att dom goda var dom onda och dom onda var dom goda.

Tyrunan börjar bli känd över hela världen. Nordfront har troligtvis mer läsare än aftonbladet och Expressen.

Solsidan glimrar till. Inte världen bästa skådespeleri kanske. Men repliken alltså. Den är helt klockren. - Är dina barn lika blonda och ariska som du… Sedan tvättas händerna för att liksom skölja bort en obekväm sanning som tycks skava. Detta klipp är nog utan tvekan en blivande klassiker.

Det verkar som att man misslyckats att framställa NMR i dålig dager, om det troligen var syftet.

3 gillningar

Väldigt underhållande, hoppas nazistgrannen får fler tillfällen att dyka upp i solsidan. Om nu herr. Felix Herngren möjligtvis skulle av ren nyfikenhet bläddra runder här så tycker jag att nazistgrannen kan nyttjas i olika situationer där det kan bli väldigt komiskt utan att skönmåla eller skräckmåla nääzister, t.ex nazistgrannen hamnar på något mingel tillsammans med de övriga karaktärerna och där är en blatte där, till början är de avståndstagande men sen helt plötsligt börjar de upptäcka att de båda ogillar judar och bögar till huvudkaraktärernas stora skräck. Jag bjuder på den Herngren.

“HUR kan du vara nazist som är så trevlig” fick jag höra ibland från journalister. En helt onödig kommentar egentligen om de inte var hjärntvättade med alla möjliga fördomar. Men tro mig, i de flesta fall blir misstänksamheten och .avståndsmenaliteten från grannar på en “nazistnykomling” i början obehaglig - men med tiden ger det sig när de inser att vi är helt normala människor, bara med en åsikt . Det kan ta tid visserligen med acceptansen, det går med lite hjälpsamhet, leenden och ett hej . Sörmland ÄR svår men varken i Östergötland (utom en som hatade) och i Dalarna har jag aldrig mött , tack vare näste 5 säkert , något obehag. Vänster Clownerna - tar jag med humor.

3 gillningar

Hell nazistgrannen!:grinning_face_with_smiling_eyes:

Är inte detta ett jättebra sätt att beskriva oss nationalsocialister? En kvinna som har flera tunga påsar med mat och orkar inte bära allt, då kommer en starkare man som hjälper till just för att han har folkgemenskap som sin grundinställning i huvudet. Sånna fina “småsaker” ser man ju aldrig “normala svenssons” göra…

1 gillning