Studie: Luftföroreningar skadar pollinatörer

Läs hela artikeln på Nordfront: Studie: Luftföroreningar skadar pollinatörer

Upp till 70 procent färre insekter • Kan störa ut pollinatörernas luktsinne.

“Vi visste från tidigare försök i labbmiljöer att dieselföroreningar kan ha negativa effekter på pollinerande insekter, men den påverkan vi såg i fält var mycket mer dramatisk än vi hade förväntat oss, kommenterar Robbie Girling, vid University of Reading.”

Frågade sig forskarna vad denna skillnad kunde bero på? Om de gjorde det, fann de något svar?

Även miljörörelsen har svårt att väcka något större engagemang hos folk. Trots att vi alla vet hur mycket skada mänskligheten orsakar på naturen så är det ingen som på riktigt vill göra någonting åt saken. Folk vill absolut inte ändra livsstil.

Pengar pengar pengar. Supa, kn*lla och konsumera.

Mata fåglarna om hösten/vintern i det område du bor, sätt upp fågelholkar, plocka skräp, plantera växter för insekter, strunta i vad andra gör eller inte gör, det går ändå inte att påverka. Det som däremot går att påverka är dig själv och det kan du göra i det område där du bor.

Så ängsväxter, låt dem spira under sommaren och slå med lie på sensommaren. Låt växterna fröa av sig på marken. Nästa år prunkar det igen och bin samt andra polinerarna hittar sin mat för överlevnad. Ängsväxter växer gärna i mager jord,