"Rena blodbadet" väntar den svenska medelklassen

Läs hela artikeln på Nordfront: ”Rena blodbadet” väntar den svenska medelklassen

Stigande räntor, höga drivmedelspriser, dyrare mat och framför allt höga elpriser • Så blir “krigsvintern” för medelklassen enligt Länsförsäkringar.

Då det inte sätts pris och lönestopp som ansvarsfyllda regeringar gjorde vid kristider under 40 talet så får vi räkna med att Nödsituationsockrare gör sig stora vinster.

2 gillningar

Det är ingen naturkatastrof som orsakar prishöjningar utan det är en ren och skär utsugning och stöld likt en sofistikerad planerad plundring av dem som arbetat och byggt vårt land…

2 gillningar

Ja.
Många väljare har ju själva målat in sig i ett hörn.
Se även på företagare som trodde att grön omställning skulle vara dem till gangs.
Nu sitter de alla där med el-räkningar, bränslekostnader, amorteringar, med mera, som spräcker deras ekonomi.

Lite skadeglädje känner man dock.

:smirk:

1 gillning

Men vi fick inte rösta om att elen skulle privatiseras. De (staten) sa att det skulle bli billigare med konkurrens men nu ser vi det verkliga resultatet. Det är ren stöld!

2 gillningar

Apropå något helt annat, varför nämns inte Tysksvensken Ditlieb Felderer någonting alls på Nordfront eller Nordisk Radio? Han lever ju fortfarande och hade passat som handen i handsken som en återkommande intervjugäst.

2 gillningar

Hänger på med någonting helt annat, någon ringde mig betr, HMF lagen, skulle meddela vidare förlopp, men glömde namnet.

1 gillning

Ja folk får ju ta ansvar för sina egna liv. Jag har också tröttnat på gnället.

Den IDIOT som går och lånar pengar av JUDE-banken får väl för fan skylla sig själv när räntan går upp.

Jag har en medioker inkomst. Ca 330.000 per år. Av det går ungefär 30% bort i skatt. Jag sparar sen 150.000 och lever därefter på resten. @Armafrei har sagt att det inte är möjligt, men jag har gjort just det såväl 2020 och 2021. Det ser ut att bli likadant i år, eller lite mindre då allt blivit en aning dyrare. Säg 140.000 i år då.

Vill jag ha något så köper jag det kontant. :+1::wink:

1 gillning

Hårda tider är inte något som väntar först när vi går in i månaden januari, 2023. Redan idag så har många hushåll i landet stora problem med skenande bränslepris, elkostnad och matpriser som stiger i takt med att almanackans veckoblad eller i turligare fall, månadsblad vändes. Här är det främst basvaror som bröd, mjölk, smör och andra nödvändiga dagligvaror som nu går upp i en takt som saknar motstycke i modern tid.

Den som har en liten buffert sparad sedan tidigare, kan kanske klara sig relativt bra en kort tid beroende på lågkonjunkturens längd och individuella förutsättningar. Medelklassens hushåll om man så säger kommer att få smaka på en ekonomi som de aldrig varit med om ifall de inte känner till hur kostsam arbetsskada i en familj kan vara och vad sådant gör med en hushållsekonomi.

När Svenssons inte har pengar till konsumtion, så får butiker av allehanda slag snart slå igen och arbetslösheten kommer då snabbt att drabba alla branscher som inte är direkt livsnödvändiga för den enskildes rena basala existens. Det kommer i sanning att bli mycket intressanta tider här i landet. Den ”heliga” kon, massinvandring av mörka rasfrämlingar kommer dock pågå precis som vanligt. För den som läst SCB:s tidigare prognoser framgår det nog rätt tydligt.

Statsskulden till händiga bankirer kommer då att öka. Samtidigt på grund av stor ekonomisk oro kommer det redan låga barnafödandet av vita att minska, vilket därmed ytterligare kommer att användas av de styrande för att motivera ännu mer invandring, vilket snabbar på folkutbytet.

Man kan redan nu se att många arbetande stolta låginkomsttagare som först inte vill söka bidrag och ekonomiskt stöd av samhället, lurar sig själva och i fåfäng framtidstro lånar till månadens räkningar som de egentligen inte har råd att betala, men kanske genom långa bundna avtal ändå sitter fast i. Kronofogden kommer med garanti att ha rätt så mycket att göra framöver.

För anställda friska arbetare med låg skatt på sin medelinkomst, och boendes i singelhushåll till låg kostnad, och intressen som nyttiga skogspromenader, kommer den här första tiden av hög inflation och lågkonjunktur nog inte att bli så märkbar. I början av 2023 kommer det säkert gå att spara en slant som tidigare, men över 100 000 per år verkar rätt osannolikt.

För att hålla detta korthus till samhälle igång kommer samtliga skatter höjas där det bara är möjligt, hyror, vatten, sophanteringsavgifter med mera kommer att stiga och så rullar det på tills landet ser ut som i de flesta länder som dagens mörka ”berikare” kommer ifrån. Först när det inte längre finns något kvar att hämta här i landet kommer massinvandringen att avstanna som det ser ut…

Det kanske blev lite dyster läsning, men det kan man väl så länge det ännu finns ström till datorn avhjälpa med en glad liten sång från barndomen man minns från juletid och Kalle Anka på TV. Där djungelbjörnen Baloo sjunger sången om att man ska vara nöjd och glad, vilket väl påminner lite om bankirernas ord högt däruppe som sagt att vi ska inget äga men vara glada ändå. Här en musiklänk: Djungelboken - Var Nöjd Med Allt Som Livet Ger - YouTube
Folkgemenskap!

1 gillning

Vi får se. Elen lär bli dyr, men för oss i lägenhet blir det hanterbart. Maten blir säkert också lite dyrare, men högre räntor håller förhoppningsvis inflationen nere. Diesel/bensin blir säkert något dyrare, men är ett mindre problem för individer som går och cyklar mycket.

Den största besparingen man kan göra är att ge fan i att resa utomlands (om man i vanliga fall brukar göra det) samt att lägga av med diverse bruk av alkohol mm.

Om man är nykter och har en hyfsat normal inkomst så är man fortfarande “kung”. :wink:

1 gillning

På 70-talet när den röda vänstern härjade som bäst hade dagens marknadsnissar suttit löst.

1 gillning

En fråga: Vad menar du med låg skatt?

Orsaken till frågan är att vi har ungefär samma skatt i hela landet. Bara lite variation beroende på vilken kommun man bor i.

Min skatt är över 32%, men sen blir det ju jobbskatteavdrag med mera men det är ju ingenting jag kan påverka.

Jag skulle kunna tjäna mer per år om jag valde att jobba mer. Mitt val.

Jag skulle kunna spara mer om jag valde att konsumera mindre. Också mitt val.

Den vuxne svensk som säger att han inte har pengar är antingen en lögnare eller en missbrukare (alternativt utvecklingsstörd).

Angående bostadskostnad så finns det alltid billigare alternativ att hyra. Du kanske får lämna villan, men ingen har sagt att det är en mänsklig rättighet att bo i villa. :rofl::+1::sunglasses: Och nej, det finns heller inget som säger att du måste bo i en viss kommun. Skaffa jobb och bostad i en annan kommun. Jobb finns i mängder. Har du inte rätt utbildning så är det väl bara att fixa det då. Ta ansvar för ditt eget liv!

1 gillning

Har funderat lite på det här med lågkonjunkturen och inflationen som har drabbat vårt land och kommit fram till att Du har rätt i att vissa här i landet nog har haft det lite för bra, och att det nog faktiskt bara är nyttigt att kanske lite bortskämda individer med allt för lätt väg att gå på livets slingriga stig kanske får ruskas om lite så att mer insikt om verkligheten kommer dessa till del. Stenålder har du talat om, vilket kanske är att ta i, men en rättvisare vardag åt folket är nog bra.

När det gäller skattefrågan, så skiljer det för närvarande en hel del på skattetryck beroende på vilken del i Sverige som man bor i vilket de flesta redan vet. När vi nu ser på innevarande år 2022 enligt SCB är det Dorotea kommun som ligger i topp med 35, 15 procent i skattesats, medan Österåkers kommun ligger lägst på endast 28,98 procent i kommunalskatt. Här kan man läsa mer om ämnet högsta, respektive lägsta kommunalskatt: Högsta och lägsta kommunalskatten 2022 (scb.se)

Du har helt rätt i att det inte är en mänsklig rättighet att bo i villa, och det är inte alla som har ett sådant boende heller, utan det är många som i likhet med oss i denna diskussion som bor i lägenhet. Om vi därför här håller oss till boendeformerna bostadsrätt respektive hyresrätt så har det länge varit som så att de med bostadsrätt beroende på byggår, skick och hur centralt belägen bostaden varit, har haft en månadskostnad inklusive eller exklusive, hushållsel för sitt boende som generellt sett har legat på en nivå som varit bra mycket lägre än en motsvarande lägenhet i allmännyttan.

Nu har det väl dock kommit signaler om att det kanske snart kommer att ändra sig en del framöver på den punkten så att bostadsrätters månadskostnad kommer att närma sig exempelvis kommunalt ägda lägenheters hyror, vilket väl ur en rättvisesynpunkt kanske kan vara bra. Mycket av intresset för bostadsrätter om vi nu talar lite mer om den boendeformen, har väl för vanligt folk bortsett från ekonomiskt spekulationsvärde, handlat om bristen på tillgång till lediga lägenheter på marknaden. Många har helt enkelt för att få ett boende varit tvungna att ta stora banklån för att kunna ta del av den boendeformen på grund av kanske en upp till tio års lång bostadskö inom allmännyttan.

När det gäller det här att som singel flytta av ekonomiska skäl (har man familj tillkommer liksom fler parametrar). Det går till viss del för den som är helt frisk, utan arbetsskada som förslitning i rygg, nacke och leder av kanske tunga lyft, självklart med lite tur eller goda kontakter att flytta för att styra sin ekonomi i den personligt mest genomtänkta ekonomiska riktningen om man har den ambitionen. Har man bara i stunden rätt kompetens som arbetare, då kan man ju flytta till kanske Österåkers kommun, och då bedja på sina bara knän att den kommunen inte kommer att harmonisera sin skattesats med Dorotea inom en snar framtid.

Tänker nu på dina ord om att: ”Den vuxne svensk som säger att han inte har pengar är antingen en lögnare eller en missbrukare (alternativt utvecklingsstörd).” Den som inte fullt ut har fått möta verkligheten, kan nog i teorin ha svar på allt, även om svar eller generell förklaring till orsak på problematiken som ges, kanske för de flesta ter sig lite udda för de som förstår mer än de som kanske förstår lite mindre skulle man nog kanske kunna säga…

Ha nu en fin helg där du bor, och tänk nu inte bara på pengar, det finns ju så många andra värden här i livet. Bara en liten höstpromenad utan att behöva tänka på vardagens knepigheter kan ibland vara det som ger insikter som det aldrig går att köpa för ens den största hög med prasslande slantar. Kom just att tänka på ett ordspråk som säger, mycket vill ha mer och helvetet blir aldrig fullt.

Folkgemenskap!

Okej, det var lite större skillnad mellan svenska kommuner än jag hade koll på, men hur många bor egentligen i Dorotea eller liknande kommuner som inte direkt är världens centrum om man säger så?

Säg inte att DU bor i Dorotea och har den värsta förslitningsskadan i landet samt en rullstolsburen fru och 4 tonårsbarn varav 2 är heroinmissbrukare? Vad jag menar är att vi kan säkert hitta folk i Sverige som har otur med allt och lite till trots att de är nyktra och hälsosamma och skött sin ekonomi under hela sitt yrkesverksamma liv.

Det finns säkert skäl till varför du anser vara dig själv fattig och orättvist behandlad av såväl livet som den sluge, men ibland har man bara (eller iallafall delvis) sig själv att skylla.

Strunt samma. Snart får många lära sig den hårda vägen vad det innebär att inte sköta sig själv och sitt liv. Europas fall har bara börjat och det kommer troligtvis inte att sluta särskilt trevligt. Vissa kommer klara sig längre än andra, men slutresultatet blir ändå detsamma. :wink:

Har nog inte i ovanstående inlägg uttalat ord om personlig fattigdom, trots att det nog kanske finns sådana vibbar flytande strax under ytan mellan raderna. Det finns historiskt månader då ekonomin trots skuldfrihet till sluga bankirer varit som ett dåligt skämt, som man genom åren har lärt sig att leva med, vilket nu kommer att vara en styrka. Har ofta tänkt på vad farsan, som var en handens arbetare alltid brukade säga: Hellre fattig och fri än välbärgad och bunden.

Men vem är egentligen helt fri inom ramen för en kort tid av kamp för mänsklig överlevnad som rent ytligt sett bara har en mening om det finns känsla av att det finns något andligt inre högre värde än det man som människa liksom kan se. Har genom åren träffat på så många andliga med knepiga teorier som bara lämnat mer övertygelse om att den egna barnatron på Gud och Jesus får duga. Dock måste här understrykas att den sionistiska tagningen på tron inte framhålles på något sätt.

Filosofier och fantasirika religioner fyller där mångas tomrum, vilket gör att inte många vill tänka i andliga banor. Farsan var även han nationellt sinnad och ändå uttalat kristen i den betydelsen att det var hans egen kanske lite barnsliga tro på Gud och Jesus, som han hade, vilket gav honom kraft att orka leva trots att han efter en stroke, mot slutet av livet var sängliggande de sista åren.

Han hade aldrig smakat ens en enda droppe alkohol, vilket inte heller morsan hade, nyttjar själv denna vara numera mycket sparsamt, och räknar även numera lättöl som onödigheter om det här ska talas om bruk av denna giftiga och nedbrytande vara som ingen egentligen behöver eller ens kanske bör använda överhuvudtaget, för att väl i viss mån citera farsans rätt militanta syn på alkohol.

Du har nog helt rätt i dina ord om att snart får många lära sig vad det innebär att inte sköta sig själv och sitt liv. Det kommer nog att bli en verklig misär med tiden, och här kommer verkligen agnarna att skiljas från vetet som kanske kristna morsan skulle ha sagt. Hon ogillade för övrigt även dagens politik, och maktsökande i sig som hon ansåg endast var en återvändsgränd av väl lönlösa intriger.

Har mött de som inte förstår att man kan ha två tankar i skallen samtidigt, men när det gäller en kristen tro, om man nu får ta sig friheten att hoppa från det ena ämnet till det andra, så hade nog Tysklands gamle ledare Adolf Hitler rätt i att en positiv kristendom inte är helt fel. Men den som verkligen andligt sett helt vill bli frälst måste nog avstå från all slags andlig halvhet…

Ha en bra helg!

1 gillning

Dr. William Luther Pierce sa så treffende, at den hvite middelklassen må lide før endringer kan skje. Og nå har “demokratiet” skapt nettopp den situasjonen.
Dessverre har “demokratiet” ferdig et knippe styrt opposisjon i form av “konservative” “patrioter” klare for å demme opp for den ekte nasjonalismen. Så gjenstår det å se, om europeerne ser gjennom hykleriet, og forstår at ord er og blir ord, mens handlingen er hva man skal bedømmes ut ifra.
Vi lever i spennende tider.

Klart man ska bo i villa. Mest drägg som bor i lägenhet.

Många drägg i Sverige i så fall. :rofl::+1: