Paul Schultze-Naumburg - arkitekt, konstnär och nationalsocialist

Läs hela artikeln på Nordfront: Paul Schultze-Naumburg – arkitekt, konstnär och nationalsocialist

10 juni 1869 • Denna dag föddes den tyske arkitekten, konstteoretikern, målaren, naturskyddskämpen och nationalsocialisten Paul Schultze-Naumburg.

Hur vackert det var förr i tiden alltså, och det gäller det mesta. Jag undrar varje dag jag ser alla förfulade byggnader, som plåtskjul byggs det idag, hur det kan ha gått åt så fel håll. Hur man förstör fornlämningar, gamla murar, naturlandskap, gamla byggnader som våra förfäder byggt och skapat. Intelligensen förr när det gäller så mycket. Byggnader och skulpturer som är så otroligt vackra och det lagts ner så mycket jobb på. Mycket av allt det gamla har vi ju inte ens vetskapen om hur de ens kunde byggas. Idag lever vi i plast, allt från våra kläder som är gjorda av plastfibrer till mat i plast. Allt massproducerat skräp, som är gjort för att gå sönder så man måste köpa nytt. Allt måste renoveras om och om igen, trots att det går att bygga hus och byggnader som håller i generationer framöver. Mänskligheten går inte framåt direkt. Man skulle ju skämmas om alla dessa otroliga människor från förr fick se både hur det ser ut idag och hur vi lever. Ack ja, det är tragiskt.

DU HAR SÅ RÄTT. Blir förtvivlat över den nuvarande skändningen som kallas “Fri konst” och dessa mastodonter till höghus. Ser ju hur Ukraina var förtjusta i det och hur lätt det är att vara ett mål för beskjutning. Undrar alltid över tråkighetens uppförande av bensinstationer. Såg ett undantag på väg från Strängnäs till Växjö. Har kommunerna ingen fantasi och skönhetsuppfattning vid återanvändningsställen där fula container står rader bland skräpet? Vid en färd i Sverige såg jag för många år sedan en trevlig svampuppsättning i olika färger där invånarna sorterade. Snyggt och trevlig. Ett avskräckande exempel är Vadstena som bytte ut gröna soptunnor mot stora svarta 2018, i en kulturstad med vackra villor och gamla hus. Även vid min bostad där byttes fina gamla ek bänkar mot gråa trista fåtöljer som p. g. a. sin lätthet föll ikull i den eviga blåsten. Vet inte vad om gått åt folk nu för tiden. Att inte klä sig "“fin”, vid evenemang , att dricka ur muggar inte vackra kaffekoppar längre, har det blivit så jäktig att tiden inte räcker inte till? OCH KULISSERNA vid Operor, SÅÅ fula att de förstör föreställningen till osebarhet. Kan Du tänka Dig att AH ritade eller ändrade på kulisser till föreställningarna ibland? - - - Att våra ungdomar förstörs genom skrikande ful klädda grabbar med slafsig hår som “idoler” och motsatsen där prålet och röken är överväldigande också med skrik och gap av olika kön eller något Q. Undra på att psykiatrin tjänar grova pengar och är överbelastade med unga patienter.