Patty Gurdy - The Yule Fiddler

Läs hela artikeln på Nordfront: https://nordfront.se/patty-gurdy-the-yule-fiddler

Musik • Denna vecka presenterar Nordfront låten ”The Yule Fiddler” av Patty Gurdy som framför låten tillsammans med Fiddler’s Green.

Äntligen folklig sång & musik …

Folkmusik är det mest jordnära mänskliga och kanske i grunden det rent mest ärliga och melodiska tonmässiga uttrycket. Ska man vara noga hänger allt ofta på rytmen och sången, rösten är det mest mångsidiga instrumentet som alla människor oftast bär med sig liksom. Klassiska kompositörer från tidigare generation har ofta lånat en hel del av det enkla och mer folkligt och rena musikaliska folkliga uttrycket. Det är väl normalt då man inte behöver uppfinna hjulet gång på gång kanske.

Har faktiskt lyssnat mycket på olika sorts folkmusik och kan säga att artisten Patty Gurdy och hennes musikgrupp är bra i denna popgenren som helt klart just i denna låt tillhör det Irländska musikaliska uttrycket som finns i mycket av dagens samtida popmusik. Det är inte konstigt då dess rötter är folkliga på djupet och har format många popgruppers sound. Då det är en jullåt kanske språket borde varit på nordiskt eller svenska för oss i landet, men det har vi fått förra veckan.

Tänkte på det nyss faktiskt och har ju kommenterat det på nämnda tidigare veckans låt faktiskt. Listade faktiskt då en del egna favoriter som inte så mycket handlar om att räven raskar över isen och att julen inte varar till påska som alla vet. Minns att morsan var lite lyriskt för analyserande av sig ibland, vilket farsan inte gillade när det gällde oskyldiga musiktexter. Han sade, fatta att musik bara kan handla om att den kan vara kul att lyssna på om den inte stinker helt av en ren idioti.

Tanken nu kan vara, vart vill denna texten då landa alltså, ja, vem vet, precis så som med vår nordiska helt klart sionistiskt ockuperade värld. Förresten, har skapat ett nytt ämne på detta vårt nordiska forum. För de som är intresserade av att läsa lite mer om tankar om folkets kamp är länken som följer: Frihetskamp & Folkgemenskap - Fri diskussion / Övrigt - Nordfront forum

Folkgemenskap!

Mer folklig sång och musik.