Omoget tilltag att måla över könsklotter på offentlig plats?

Läs hela artikeln på Nordfront: Omoget tilltag att måla över könsklotter på offentlig plats?

En händelse i Göteborg lyfter frågan om vad som egentligen är mest löjligt att måla • En svart fyrkant eller ett kvinnligt könsorgan?

Hade SR och andra delar av sveriges “kulturelit” vart ärliga och nyanserade (för att använda ordet i rätt benämning) i sina tankebanor, hade man snabbt insett att måla över könsklottret med en fyrkant sådär är ett minst lika stort konstnärligt yttrande som grundmålningen i sig.

Särskilt med deras postmoderna konst-tänkande där man menar att konst inte i grund och botten har med vackra saker att göra, utan med budskap och tankeförmedling att göra.

Alltså borde fyrkanten få vara kvar.

1 gillning

Konstigt det där med underutveckling. Klottrades sådant som omogen blarr fick man sig en ordentlig örfil. Nu kallas det för konst. Ritar man ett snyggt hakkors - blir man åtalat. Alltså har demokratin flyttat kulturen från livets tecken till underlivstecken.

Vill hon visa upp sin “fittkonst” för en större allmänhet så finns det plattformar som youporn och xhamster + miljontals andra. Fördelen med detta är att folk själva kan välja om de vill titta på hennes och andras fittor och inte kommer att lägga upp en pizza som en morgontidig hundrastare eller utarbetad kvinna inom hemtjänsten kanske skulle göra.

Ett annat alternativ är att hon förlägger sin konst till något av stadens alla invandrarghetton. Männen där har ju dessutom rykte om sig att gärna gruppfördjupa sig i “ämnet”.

Konstverk kan i princip vara vad som helst numera, men så har det väl alltid varit. Det har sedan urminnes tider skapats bilder på nakna kroppar och dess kön. Man kan i denna könsförvirringens tidevarv kanske säga att det faktiskt är bra att det ibland genom konsten bevisas att det endast finns två biologiska kön, som det manliga och det kvinnliga. Men i det specifika fallet med målningen ifråga som visade spretande kvinnoben med vidöppet kön var budskapet tydligen inte en hyllning till det naturliga som sådant. Här ville den som målade en del av en naken kvinnokropp uppenbarligen enligt radiointervju förmedla ett slags feministiskt tänkande på något sätt. Det att någon uppenbarligen tyckte att den nakna kvinnokroppen inte bör exponeras hur som helst utan offentligt åtminstone bör bära någon form av underkläder mottogs inte direkt med jubel av alla, men smaken är ju som baken som man kanske brukar säga. Hon som var upphov till målningen på planket i Göteborg hade för övrigt tidigare visst målat en stor avbildning av ett manligt kön. Så på den punkten var ju det hela kanske bara en naturlig fortsättning på ett botaniserande i biologins grundläggande fysionomi hos människans och kroppens fortplantningsorgan. Man finner vanligtvis sådan här typ av konst på väggar till offentliga toaletter, där konstnärer av den här kalibern som nämns i artikeln ofta tycks husera för att förutom helt andra behov göra sig av med konstnärligt påträngande inre känslor.