Nordendagarna 2021

Läs hela artikeln på Nordfront: Nordendagarna 2021

Kamp och kamratskap • Nordfront summerar årets upplaga av Nordendagarna i detta bildreportage.

2 gillningar

Mycket fina bilder, jag längtar redan till nästa års Nordendagar!
:ok_hand:t2:

2 gillningar

Håller med föregående talare, riktigt bra tagna bilder.
Det märks att det är duktiga fotografer

2 gillningar

Riktigt trevlig helg där nya kontakter knöts och redan etablerade förstärktes. :+1:

3 gillningar

Jag kom borti Norrbotten. Hä va trevlit.

4 gillningar

Jag har varit med om att sätta upp den årliga utställningen “Årets bild” en gång i början av 80-talet när den ställde ut på Örebro läns museum. Jag måste säga att bilderna där och då inte höll samma höga klass som bilderna från årets Nordendagar. De otroligt duktiga fotograferna har verkligen fångat styrkan, dramatiken och kämpaglöden så att jag som inte kunde bevittna tävlingarna ändå får en mycket god uppfattning om hur kampen avlöpte. Hell fotograferna!

5 gillningar

Vilka fina foton!
ser fantastiskt mysigt ut med marknad måste jag säga.

2 gillningar

Utanför bygdegården där Nordendagarna hölls var vi flera personer som noterade två korpar som flög runt och kraxade tidigt på lördagsmorgonen. Det var säkert de odödliga Hugin och Munin som lät oss alla veta att Oden Allfader är medveten om vår sammankomst och att vi står under hans beskydd alla våra dagar.

3 gillningar

Härligt att se!
Önskar att jag kunde medverka.

Nu har motståndsrörelsen släppt en film om nordendagarna.

2 gillningar

Nordendagarna 2021 var helt speciellt. Den känsla bilderna från olika evenemang fångade talar sitt tydliga språk. Här finns det kampvilja utöver det vanliga. Som lite äldre kan man kanske inte förstå hur stort det är att bygga upp sig för kampen, vilket handlar om ett försvar av landet och vårt kära norden. Men i och för sig handlar ju allt om att handen och huvudet ska jobba ihop för samma mål. Det är lätt att bli lite lyrisk när man ser att frihetskampen är så stark. Den som tror att nationell socialism är något som saknar sympatisörer ser nog här att kärleken till det egna vita folket är mycket stark. Många bra bilder som nog många redan sagt, ser en hel del bilder som nog kan bli stilbildande i kampen för ett fritt norden. Men om man som helt utomstående skulle nämna någon favoritbild, så är det nog utan tvekan fotot med Vera som är en kraft som alla tvekande till det nationella nog ska ta en närmare titt på. Nationalsocialismen är bespottad av sionismen, vilket ingen är ovetandes om. Det handlar i grunden inte om andra världskriget och dess händelser, utan allt går mycket längre tillbaks än så. Skulle nu här kunna skriva så många sidor om det verkliga scenariot bakom det som blev det som idag målas upp som en ”sanning”. Historia är som alla vet något som skrivs av den som vunnit senaste kriget. Måste än en gång lite försynt hylla den kvinna som nog kanske gjort mest för motståndsrörelsen i detta land: Vera Oredsson. Länkar till ett bildreportage från Nordendagarna 2021: Bildreportage från Nordendagarna (xn–motstndsrrelsen-llb70a.se) där äkta försvarskänsla är tydlig och förtroendegivande, men missa nu inte bland alla bilder den fina bilden med Vera och hennes T-tröja med texten: JAG FÅR INTE VINKA!: Detta är sann kamp!

Folkgemenskap!

Kanonkul var det! Nu får vi se till att bräcka det nästa år med ännu fler deltagare! Årets höjdpunkt och iallafall Nordens, om inte hela den nationella världens, trevligaste evenemang!