Massdöd av fiskar i floden Oder

Läs hela artikeln på Nordfront: Massdöd av fiskar i floden Oder

Kan vara ett fall av miljöbrott • Polen utfäster belöning.

Jag kommer aldrig fatta hur man kan behandla naturen så illa. Vad är det som fattas i huvudet på folk? Fenomenet att dumpa nåt man vill bli av med är ju rätt så vanligt tyvärr. Tidigare i år såg jag tidigt en morgon en granne, som rastade hunden på vår gemensamma tomt, utan att plocka upp så klart. Men man var tvungen att kolla flera gånger så man var säker på att ingen såg, sen kunde man bara sticka därifrån. På en gemensam tomt, där man själv bor. Det är ofattbart. Vad folk gör som man aldrig får kännedom om vill man ju inte ens tänka på. I våra små, fina skogsdungar i Sverige dumpar villaägare allehanda skräp och skrot som man vill bli av med, trots att man har flera bilar i hushållet och lätt kan åka den korta vägen till återvinningen.
Våra små skogsdungar i Sverige skulle jag vilja åka på en turné landet runt och få människor att inse hur fina de är, men så många är för hemmablinda för det. Det är ju bara den egna tomten som räknas.

Steinau - vad det heter i dag kanske någon kan lista ut. Oder en härlig flod att bada i 1942. Hoppas att den kan renas igen. I utkanten fanns? en nyuppförd Jugendherberge i svensk stil, framför en ny idrottsplan och en verkligen intressant idrottshall med alla möjliga redskap - och som häpnande kunde förvandlas till en teatersalong i verklig elegant stil. Denna arkitektskapelse inom och utomhus i III Rikets stil skulle kunna vara en grundprojekt till våra kommuner, om inte ALLT vad de åstadkom betraktades som “nazist” förkastlig. Tänk Er, en idrottslig byggnad om kan förvandlas till en kulturell skapelse. Floden Oder fulländade Schlesiens landskap i harmoni med byggnaderna. Vilken skönhet de åstadkom dessa byggnadsglada nationalsocialister med hänsyn till landskapet.

Jag brukar tänka på det där uttrycket, att det går bakåt istället för framåt och att det skulle vara ett negativt uttryck. Med tanke på hur vackra byggnader man framförde förr i tiden och arkitekturen, så skulle man ju önska att man kunde säga så idag. Det var tanke med så mycket förr. Man byggde vackra byggnader med vacker grönska, för man visste att det gynnar vår hälsa och välmående. Det är så dålig kvalité på så mycket idag. Jag handlar gamla köksprodukter och möbler, vissa har hållit i över hundra år och kommer hålla i hundra till. Man byggde för att det skulle hålla, idag är allt slit och släng. De produkter man köper på vissa varuhus idag är så pass dåliga så att det är ett skämt. Jag köpte en sån matstation för fåglar förra året, den gick av när jag satte ner den i marken…

Håller helt med Talgoxen. Den egna tomten - inte ens den har i många fall undan sluppit skräpansamling. Förvånades ALLTID när man åkte med tåget från Sörmland till Skåne där småhusområden gömde skrot som uttjänta cyklar, barnvagnar m.m. bakom sina hus MOT järnvägen!! Framför husen är det nog fint, med blommor osv för att imponera. Men HUR MÅNGA resenärer fick se skräpet mot de få besökare FRAMFÖR husen? Folkgemenskap kan fostras även i detaljer, inte sant?