Hur tänker man egentligen

Hur tänker man egentligen, är ibland kanske något alla människor borde tänka lite mer på ibland. Men oftast finns det inte tid till att tänka om världen och livet på ett högre plan än det mer direkta som ofta gäller under vardagens stress och olika frågor som man har att sköta och hantera.

Har haft förmånen att lära känna de mest mörka sidorna av tillvaron, så som en inre ständig och alltid närvarande utdragen känsla av lågintensiv depression, oro om morgondagen, ensamhetens stressande tomhet, känsla av att i ungdomen upplevt det som talesättet är, att allt är mycket bättre och grönare i en annan hage och tittat på andra och känt att det väl finns de som har det bättre…

Men med åren så har insikten infunnit sig om att det man kan se vara en orättvisa om att människor man tittar på till synes kan ses vara mer lyckade än en själv. Har då försökt att fylla tillvaron med pengajakt, tomma prylar och drömmerier om lycka bestående av ytlig jakt på bekräftelse utifrån av väl andras ryggdunk och sånt. När sann lycka och harmoni egentligen kommer inifrån och är helt friställd från mänskliga drömmar om sådant som i slutet av ens dagar nog inte betyder så mycket.

Kommer ihåg några ord som farsan ofta sade om sig själv och att han inte var samma människa som han var för en tio år sedan tillbaka. Tror att man som människa ska fokusera mer på det andliga än vad man väl ofta nog gör. För har genom livets erfarenheter tvingats att förstå att man kan leva på nästan ingenting och då kanske ändå känna sig som andligt rikast hur knasigt det än kan låta.

Det man har fått lära sig är så viktigt. För när man sluter sina ögon och tar sitt sista andetag en dag så finns det nog endast en känsla om att man kanske då bara är att ses som ett mänskligt andligt minne som mer enkelt kanske är att ses som en sammanställning av ens egna livserfarenheter.

Måste här säga att det som många inte kan se något vettigt i, vilket väl är att ha en tro på något högre andligt än det som kan upplevas i denna värld kanske i form av tro på en enda högsta goda ande och skapelsekraft om man nu kan tro så, kanske är viktigt att fundera lite djupare över.

Blev väl en söndag som i denna stund när man kanske varit lite mer andligt sinnad än vanligt och alltså inte så värst nationellt politiskt tänkande liksom. Känner hur som helst, utan något speciellt mer att säga för en tänkvärd låt som heter - Jag har inte tid: Jag har inte tid - YouTube Det är en ny dag imorgon och nu formar vi väl tillsammans vårt folks framtid…

Ha det fint vänner!