Gud, Jesus och Satan

Här går det att släppa loss och snacka om Gud, Jesus, änglar och om, så önskas även om lögnens eviga mästare själv - Satan.

1 gillning

Här ett helt tidlöst Bibelord:

Johannes 14:6 Jesus svarade honom:
Jag är vägen och sanningen och livet och Ingen kommer till fadern utom genom mig

1 gillning

det är svårt att diskuserra med bibel verser, men när det gäll Djävulen så får jag ändå se mig som tjenahopp -här är jag - typ.-

den phan har jag sett flera gånger. i olika former.

men då det står i bibeln också , varning om begäret om att vilja bli rik, så får vi se helt enkelt.

Det här med djävulen är rätt så lätt att förstå sig på. För allt som inte är i samklang med Gud och hans mening om att människan ska vara lite bättre än det medfödda samvetet . Går här bara på det som alltid varit en känsla om vad Gud vill liksom. I så många år fanns Jesus vid sidan, vid högra knäet. Som av en slump var han inte längre osynlig. men han vill nu mycket mer än Gud själv, Jesus är lite tuffare och mer sträng och bestämd, så känns det personligen. Jesus har säkert rätt, det är nog något som måste göras, förstås och upptäckas. Gud själv har alltid bara varit lugn, trygghet och bara snäll positiv värme. Har sagt, Gud gå aldrig härifrån. men det känns som han har lämnat över för mycket till den strängare Jesus. Låter säkert konstigt, men allas liv är ju så olika.

Läste för ett tag sedan djupa tankar i min mors dagbok. Hon var kristen, det var inte lätt att se hur hon tänkte. Kommer aldrig berätta hennes ord, men hon kämpade var dag och dog av sviter från, vad läkare sade var lunginflammation. Har själv alltid haft Gud med mig inom mig och det har varit styrkan, utan honom är det nog ingen mening liksom… Förstår att man inte ska tänka så här men har varit långt ned i depressionens träsk förr, vill inte gråta men det är nära. Förstår inte varför dessa ord skrivs, men det kanske är Guds mening. Lovar att kämpa på, men kampen mellan livet och den inre själen är svår. Kom nu plötsligt på att tänka på något nytt som kanske är den känsla som kallas satan som försöker manipulera känslan och släcka ens hopp. Får nog trots all hopplöshet ge livet en chans till vad det nu ska vara bra för. Men det är en skam att ge sig, nu börjar kampandan att vakna till liv igen.

Tänker så ofta på att varför vandra vidare, men till slut så kickar alltid någon förfaders kämpargen in. För en viking lägger sig aldrig ned och bara ger upp, det är inte bara uselt, det är en skam. man får som vit aldrig skämma ut sitt folk, sin släkt, eller sig själv. Minns far som lärde sig i det militära att; när man inte tror att man har mer att ge så finns det alltid lite till när det verkligen gäller.

@ettavgudsbarn123, Bibeln lär väl ingen som har den minsta lilla tro kunna klaga på. Det var kanske tanklöst att låta en kristen lyssna på svenska gruppen Wilmer X med titeln ah, du hur f-n ser du ut… Men nämnde väl att det hoppades att ingen skulle bli kränkt på något sätt. Minns morsan hur allergisk hon var mot svärord. Hon lyssnade för övrigt bara på kristen musik och då egentligen bara för ordens skull och inget annat. Farsan var musikalisk allätare i stort sett, men han gillade alltid mest 50-60-tals rock som med Jerry Lee Lewis eller kanske Elvis Presley. Det gjorde inte hans mor hon tyckte från en bild av Elvis att han hade ett slags märkligt hånflin.

Känner till att omvända kristna får en annan inre känsla och ofta slutar lyssna på musik som inte är helt kristen. Har väl mest då kanske en barnatro, lyssnar som farsan gärna gjorde, bland annat på 50-tals Rockabilly och annat som rockar, de flesta texterna inom den genren har mest nonsensrim om hjärta och smärta, men såg en video en gång där Jerry Lee inte först ville sjunga låten Great B… of Fire, för att han upplevde det som ren djävulens musik. Det är sant att man ska tänka på vad man matar sitt undermedvetna med. Det gäller både film och musik, för det påverkar sinnet och lagras i minnet. Hittade en engelsk låt av en äldre artist - Ray Franks som väl mest sjunger country/bluegrass lägger med en länk nedan till denna, förresten hittade en till Bibel-inspirerad låt med en artist kallad J D Kenney, länkar här:
the bible is our anchor by JD Kenney | SoundClick
hoppas låtarna finns kvar på sidan där för det är nog mest en demo-sida för independent-musik: 02 - Using My Bible For A RoadMap by Ray Franks | SoundClick
Ha en fin dag!

@ettavgudsbarn123 Det låter lite skrämmande att ha sett Djävulen. Känner till att många har sett änglar, vilket visst farmor gjorde som liten. Det satt visst en gång när hon var så där tre - fyra år en vitklädd mindre ängel vid fotändan av hennes säng. Det här med andar är rätt så intressant. Men att ha sett djävulen själv, det låter faktiskt rätt ruskigt, men berätta gärna mer i ämnet.

Några ord om Jesus och det judiska folket.
Man kan ha olika tankar om rasen judar. Men alla är inte stöpta i exakt samma form. Det finns även sionism som en liten grupp judar blivit mästare på att utöva. Det finns även icke-judar som är denna politiska ideologis nyttiga hantlangare och nog behöver korrigering med Guds hjälp. Det krävs nog rätt många böner till Herren för att fiender till det vita folket ska komma på bättre tankar. Det är nog även rätt att man ska be för de som idag styr världen, för de verkar helt ha tappat all kontakt med både verkligheten här på jorden och det evigt andliga. Det kanske är dags att be att de självgoda judarna inom judendomen får upp ögonen för att orättvisa och egoism inte medför något gott.

Jesus var inte den som kröp för judisk makt, men så blev han även korsfäst på grund av de ”rättroende” mäktiga judarna på den tiden. Man ska kanske inte förledas att tro att Kristendom handlar om att vara en lydig liten slav åt det judiska folket som en del icke-troende fått för sig, det är nog bara den onde lögnaren som vill att det ska verka så. Den tekniken verkar idag ju fungera sataniskt utmärkt då kyrkorna spårat ur totalt i gayparader och stadigt tappar traditionellt tänkande medlemmar som aldrig förr. Hade det inte varit meningen att man och kvinna är det normala hade det aldrig stått om det i Bibeln. Hade det inte varit menat att det skulle finnas några vita människor hade nog inte vår folkgrupp funnits i norden eller över huvud taget alls. Det att som många styrande uppenbart gör och numera öppet hatar det vita folket är väl långt ifrån vad som är gudomligt.

Det står mycket lärorikt i Bibelns texter som man med ett öppet sinne kan ta till sig. En hel del verkar kanske otidsenligt, men då det mänskliga sinnet inte ändrats totalt så går det att känna igen många tankegångar om man anpassar dem till vår tid utan att ändra andemeningen som känns igen om man bara vill, och inte försöker anpassa skriften efter egen vilja. När det talas om att någon har många slavar exempelvis kanske man kan se det som någon som har många anställda. För arbete till låg lön och höga krav är väl även det ett modernt slags slaveri. Det finns många kloka ord i skriften som i rätt sammanhang och med Herrens vilja kan göra stor skillnad. Men att läsa Bibeln som en vanlig bok från pärm till pärm ger inte mycket. Man kan börja exempelvis i det Nya Testamentet och bekanta sig med Johannes evangeliet och sedan gå vidare. Judarna har nog mycket att lära sig, precis som alla vi andra, det förstår man när man läser om Jesus predikningar. De som tror sig vara utvalda har ju genom Judendomen och dess skrifter som Talmud till och med helt förkastat Jesus Kristus.

Bra fråga om hur man kan veta att Satan är den eviga lögnaren. Finns det ens någon Gud, Jesus, änglar och helig ande kan man fråga sig. Det hela verkar väl kanske mest som bluff och båg och knasiga sagor. Det här är en mänsklig existentiell och djup fråga som finns inom många religioner av olika slag. Finns det en lögnens mästare? Det går att definiera uttryck på olika sätt. Hur vet man exempelvis vad som är gott? Det som är en människas fest, är en annans pest har det kanske sagts. Det här om vad någon tror på eller upplever vara en andlig verklig sanning är väl ofta i grunden en spegling av den enskilda människans bakgrund, familj, tradition och etniska ursprung.

Men om man tar det hela enkelt när det gäller lögn och sanning, så har väl de flesta en känsla inom sig vad som är rätt eller fel att göra mot sina medmänniskor. Den som uppför sig ondskefullt och kanske medvetet njuter av plåga andra människor brukar väl allmänt inte ses som god. Men i krig kan man däremot till och med i vissa fall belönas med medalj för sådant som i fredstid skulle gett långa fängelsestraff. Sanningen kan ha olika sorts värde från världsligt sett varje enskild fristående stund beroende på hur sanningsenliga andra då är, men då handlar det väl mer om allmänna spelregler.

Det goda och onda och vad som är lögn eller sanning tycks hos rätt många idag vara något relativt. Men man kan ju vända och vrida på ord så att de får en annan och mer flytande innebörd och då lätt förvirrar den rena känslan och tanken. Men vad som är sanning eller lögn i grunden borde kanske inte vara så svårt att enas om kanske.

För om det finns något som kallas ljus och man även känner till att det finns mörker, då handlar det nog om att man kan göra valet att välja att tillhöra mörkret eller helt enkelt följa ljuset. Det här med religion och ideologi är ofta i mycket även färgat av filosofi. Det går att hålla ont för gott och även att kalla lögn för sanning om sådan uttrycklig vilja finns. Sanningen brukar ändå alltid besegra lögnen. Förr höll kyrkliga förtryckande makthavare för sanning att jorden var platt. Men den lögnen försvann ju till sist.

Religion kan så klart vara baserad på en slug lögn eller någon missuppfattning. Det är väl även som så att ideologier kan vara delvis sanna och kanske i viss mån måste anpassa sig sakta mot det helt rena, vad det nu är om det finns något sådant i denna värld är väl frågan. Den som har valt att inte välja sig någon reell åsikt i frågan om världsåskådning eller inte bryr sig är ett lätt byte för de som kanske vill utnyttja den svaghet sådan obeslutsamhet nog är. Det är lätt att ofta låsa sig i tankar om exempelvis vad som är höger eller vänster när det hela väl handlar om en större medvetenhet.

Det finns många olika sätt att se på den världsliga tillvaron och alla har sagts bli saliga på sin egen tro. Men innan man har studerat olika alternativ till en uppfattning man upplever som det enda rätta, så kanske man även kan vara öppen för att Satan mycket väl kan definieras som den evige lögnaren. Men vad är i så fall då sanningen, det är då en naturlig frågeställning. Kan det vara som så att tro på Gud och Jesus är mer än bara svammel som många av idag kanske har valt att ha som sin personliga åsikt om denna andligt relaterade fråga…