Förlåt!

Läs hela artikeln på Nordfront: Förlåt!

Som vuxen måste du kunna be om ursäkt, även till barn • Emma Karlsson delar med sig av sina tankar om barnuppfostran.

En trevlig artikel om ett viktigt ämne. Fler dylika skrivna av dig välkomnas.

Helt rätt Emma Karlsson!:+1:

Bra och psykologisk artikel om att det är viktigt att säga förlåt och visa respekt även mot de unga. Man bär med sig upplevelser hela livet och har man blivit behandlad orättvist så kan sådant ligga kvar och gnaga liksom. Barn är små människor som också har känslor och tankar. Leksaker och prylar kan vara nog så viktiga och råkar då någon ha sönder någon pryl eller kanske värre än så behandla ett barn orättvist så måste den vuxne eller föräldern försöka bete sig rakryggat och lösa problemet, eller åtminstone be om ursäkt i alla fall.

Minns som liten när det gick att handla smågodis, i lösvikt i kiosker som var rätt vanliga förr. Då kunde man köpa karameller styckevis för kanske, fem, tio eller tjugofem öre. När det var dags att inhandla sitt lördagsgodis eller så, var det en stor sak. Man stod där vid kioskluckan med några kronor i handen och valde noga vad man ville ha för sorts godisar.

Det kunde låta ungefär som så här: Först ska det vara fem såna där tio-öres gula surisar, sedan fyra tjugofem-öres kolor, tre tio-öres sega råttor, tio, tio-öres salta skor. En femtio-öres klubba och den där karamellen i hörnet är det ett tuggummi… vad smakar den och så vidare… Sådana där affärer kunde ta en bra stund innan pengen till sist var upphandlad.

Men ibland kunde det komma någon som man tyckte, grinig gubbe och tränga sig före mitt i godisköpet utan att gubben ställde sig i kö. Det kunde låta ungefär: - Ska bara ha en Expressen och ett paket cigaretter… Tänk vad upprörd man kunde känna sig av en sådan fräckhet. Tränga sig före, mitt i ett godisköp och allt… Nog är det viktigt att visa barn respekt, sådant bygger ett bra samhälle. Fortsätt skriva intressanta bra och tänkvärda artiklar som nämnts ovan.

1 gillning

Behandlar man barn som vuxna, vilket är att föredra, så brukar dom bära sig vuxet åt. Behandlar man vuxna som barn, så bär dom sig åt som barn.

1 gillning