Finland ska utreda förbud mot kalhyggen

Läs hela artikeln på Nordfront: Finland ska utreda förbud mot kalhyggen

Samlade över 60 000 namnunderskrifter • Snart kan kalhyggen förbjudas.

statlig mark… är väl inte öppet mål så att säga. men kungen borde få sagt sitt här med

Världens hemskaste skogsskövlare heter - Kal Hygge.
Skämt åsido, alla kalhyggen borde totalförbjudas.

Har tänkt på tanken om att det behövs mer blommor i stället för bara kalhyggen. Tror att det ligger mycket i detta. Har alltid blivit så deprimerad av vad människor gör med det vackra som vi lärt känna som vår natur. Men bara vi håller ut och gör det bästa och tror på det som vi egentligen har djupt inom oss som kallas framtidshopp så kommer mycket oväntat att ske. Det kan kännas töntigt och för en man kanske även på gränsen till lite fjolligt. Men så fungerar inte verkligheten, det var inte så som Norden byggdes upp. Den som inte vågar erkänna sina fel och svagheter blir aldrig så stark som naturen eller skaparen tänkt om oss. Minns att farsan sade att när mor kom från BB en regnig kall höstdag i taxi för länge sedan och hade den som skriver med sig. Då det gällde fick hon magknip och rusade ut på dass och första blöjan var det far som bytte. Den som säger att Sverige och Norden har fått allt utifrån som sionismens hantlangare påstår har nog en del att tänka på.
Folkgemenskap!

1 gillning

Dessa hemska stora maskiner som skövlar skog med vinstintressen. Dessa jättestora områden som berövas sin skönhet , Typisk kapitalistintressen utan hänsyn. Minns när jag följde med en skogshuggare i Hälsingland utanför Ljusdal 1939 som noga tittade på träden som skulle fällas. Ett urval som kallas skogsvård och inte skövling. Yxan var deras redskap - men motorsågen som kom senare gjorde arbetet lättare. Kunde stanna därvid. Finland är på rätt väg.

Hej Vera, minns att far berättade om när han var liten och växte upp på en mindre bondgård i slutet av 40-talet. Det var knapert att få det att gå ihop, några kor, getter, höns, kaniner och ett par hästar. Åkrar med potatis och morötter med mera. I dag var det väl vad man kallar ett hobby-jordbruk. På den tiden var det inte bara att gå ut och skövla skog hur som helst. Då handlade det om att få fälla vissa i förväg utmärkta träd. Kalhygge var nog inte så vanligt i mindre byar då.

En gång hade farfar knappt pengar till att sätta om en växel som var vanligt vid lån på fastigheter då. Han var kanske inte världens mest religiösa eller så. Men då bad han visst en liten bön om att få ekonomin att gå ihop. Under natten drog det ihop sig till regn och det blev en riktig storm och omkring tjugo stora välväxta tallar blåste omkull. Vindfällen, hette det och det fick man sälja utan att myndigheter lade sig i. Så då fixade det till sig och en liten stund var han nog mer troende än som kanske var helt vanligt. Jordbruk handlar ofta om att få in inkomster från många olika källor. Det är en konstform att leva så, men ändå så nordiskt normalt och helt i samklang med naturen.

Ha det bra och kämpa på.

1 gillning