Diskussionstråd med frågor och påståenden

Är besvikelser mellan generationer en av många orsaker till ett splittrat samhälle?

T ex att 40-talisterna är besvikna på sina föräldrars generation,
70-talisterna besvikna på sina föräldrars generation,
90-talisterna besvikna på sina föräldrars osv osv.

Besvikelser är nog inte rätt ord kanske, men generationsklyftor och sånt har väl till viss del alltid funnits i många familjer och mellan varje generation. Mormor hade exempelvis sitt sätt att se på saker och ting, morsan ett lite annat och så vidare. Dagens splittrade samhälle har nog inget med det att göra, fast de allra äldsta kanske fortfarande går omkring i en villfarelse och tror på socialdemokratin som en gång faktiskt fungerade skapligt till viss del när befolkningen var homogen, hade samma nordiska ursprung och alla mer eller mindre väl talade samma språk så att säga.

Ok jag förstår. Tack för svaret!

Jag tycker att det är för mycket asfalt i Sverige. Det blir ju ändå så mycket halka på vägarna.

Malvå sa väl att man inte kan ta ränta på naturen, som han kallade det

Tänk när man sitter och tänker tillbaks och hör ordet asfalt så här blir man lätt lite nostalgisk och tycker - att nog var det allt lite bättre förr. Född i slutet av sextiotalet och grabb på 1970-talet. Minns barndomskvarteret, höghus, tre våningar högt, lägenhet och utanför ingen asfalt alls på tidigt sjuttiotal. Varje lördag, åtminstone sommartid och höst som man minns, krattade vaktmästaren grusgången utanför entrédörrarna. Folk jobbade på den tiden ofta halva lördagen med.

Minns att familjen hade en bekant i villa, eller åtminstone en mindre kåk och att vi med honom brukade åka runt i bil för att se Sverige. Minns en gång att vi var ut i lite lantlig miljö som farsan kände igen sedan sina tidiga tonår. Det var jordbruksmiljö där små vägar slingrade sig fram lite så där som man brukar kunna se i filmer av Astrid Lindgren, typ - Rasmus på luffen eller något sånt. Lantlig vanlig grusväg alltså som det säkert hade varit i typ flera hundra år.

Något år senare hade vägen ifråga moderniserats och breddats en aning. Det var inte säkert om det var asfalt eller oljegrus vilket det blev en livlig diskussion om i bilen. Någon höll stenhårt fast vid att det var oljegrus, en annan tjatade om att det var asfalt. Tror nog så här i tidens backspegel att det nog var det lite enklare vägbeläggningsmaterialet oljegrus. Då det numera är helt tydligt att vägen i fråga man tänker på som slingrar sig igenom ett litet jordbrukssamhälle utan tvekan är asfalterad.

Halka på vägarna idag är väl kanske i mycket relaterad till att det inte saltas som förr, med tanke väl på naturen och att inte förstöra grundvattnet och sånt. Men nog är det jobbigt att ta sig fram på en valkig väg som inte sköts ordentligt med vägskrapa, sand eller grusning.

Började fundera på det här, då det här om dagen var svinhalt så att man faktiskt drattade på ändan, fast man hade trippat på tå nästan som en balettdansös för att inte trilla omkull. Blev inte blåslagen utan bara mest lite blöt i kläderna. Men nog är det mycket halka på även gångvägar i städerna nu, då de styrande helt uppenbarligen försöker att spara in på allt utom den kostsamma massinvandringen.

Tänkte bara säga att det är bra att tänka på att kanske ha broddar på skorna om det är halt. Det brukade oftast morsan ha liksom. Hur som helst, ha det fint och gå försiktigt nu när det är vinter.

Folkgemenskap!

Okej. Hur ser ni på när mer eller mindre klassiska hus rivs i Sverige?

Det är trist när gamla charmiga hus och stadsdelar rivs för att lämna plats till fyrkantiga betonglådor utan den minsta arkitektoniska stil och finess. När man ser äldre dokumentärfilmer från städer runt omkring i vårt avlånga land så är det väl med lite saknad som man ser hur lite känsla som speciellt fanns under 1950-1960-talet för tidigare generationers byggnadskonst. Men samtidigt förstår man även att det hela tiden är en pågående förändring och att man inte kan låsa fast sig i byggnader som inte är anpassade för den tid som idag är. Men nog skulle man önska att när det byggs hus så borde mer energi läggas på att hus ska vara trevliga att inte bara bo i, utan också fina som byggnadsverk. Miljonprogrammens gråa själlösa betongklossar är väl ingen höjdare i byggnadskonst liksom.

Nä. De husen känns ju ganska opersonliga. Har du nån favoritbyggnad?

Favoritbyggnad eller kanske stil… Det var en lite knepig fråga då varje stad väl oftast har sina smultronställen när det gäller byggnadskonst. Men äldre trä-kåkar som klarat sig undan rivningshysterin och även traditionella tegelbyggnader eller villor är väl sådant man föredrar framför trista och gråa deprimerande höghus.

1 gillning

Själv gillar jag Kaknästornet som ett exempel. Trots att det förknippas med utsändning av propaganda

Det finns många byggnader som är intressanta på olika sätt, Örebros svampen gillade man konstigt nog redan som grabb, kanske för att man där fick en liten souvenir i form av en nyckelring med en rund boll som om man tittade in i den liksom så såg man en bild av det tornet. Kunde här inte låta bli att tänka på en gammal låt om minnen kring bostäder och sånt. Lyckliga gatan var en stor hit år 1967 med Anna-Lena Löfgren men kände nu faktiskt mer för att länka till Nisse Hellbergs lite mer rockiga version: nisse hellberg lyckliga gatan svensk sommar live at grona lund 07 08 29 dvdrip se xvid 2007 smack - YouTube Har väl aldrig varit så speciellt förtjust i bostadshus i form av höghus men korkskruven Turning Torso är väl utifrån sett som byggnad lite kul ändå.

1 gillning

Oavsett vad man står i Ukraina/Rysslandfrågan, så borde man inte göra avbön från det man tycker bara för att politiskt korrekta kräver det. Då borde man istället ställa en motfråga till dem:

Varför tycker ni illa om vita människor och häcklar de vita, om ni får en chans?

Kriget i Ukraina gynnar bara antivita intressen samt som alltid sluga bankirer och krigsindustrin. Det finns väl inget krig i modern tid som inte det så kallade utvalda folket eller högdjuren inom det släktet tjänat politiskt och stora pengar på om man med ett öppet sinne läser historieboken utan sionistiska glasögon på sig liksom. Det här att sen försöka få in diskussionen om de styrandes hat mot oss vita när politik avhandlas är väl en god tanke som vi alla på olika sätt måste arbeta för så gott det går.

Jo. Jag vet inte så mycket om Ivar Kreuger men jag kommer att tänka på honom nu. Han verkade vara en intressant man som utmanade Wall-enberg (haha) å de andra.

Har du något att kommentera om vår samtid, och hur du i så fall vill tackla problemen med vårt lands anti-vita folkutbyte…

Får jag skriva om Kreuger eller inte? Det jag menar med Kreuger, är att det kanske borde finnas fler eldsjälar idag som kan utmana finanseliten.

Vad det gäller samtiden så måste man nog vara smart för att lyckas tackla problemen

Tändstickskungens trixande med börskurser på sin tid var säkert intressant för en del på den tiden, men sedan kom ju även krisen och kraschen. Dagens samtid måste man precis som du säger vara smart för att lyckas tackla och då gäller det väl att våga testa en ny politik för en ny tid, eller tror du att det duger med att hålla fast vid gamla förljugna liberaldemokratiska ideal…

Ok. En annan fråga. Hur ser ni på det här med spelberoende i samhället ?

Ett bra sätt att minska risken för spelberoende kunde kanske till exempel vara att helt förbjuda all reklam i TV för alla dessa mobil-casinon där många spelar bort sin ekonomi.

1 gillning

Galenskaparna och After shave gjorde en låt om det.

Den som inga byxor har i den här miljön, den får gå med rumpan bar eller byta kön