Denna veckans musik

Denna veckans musik…

Denna veckas musik (v 26) Laulupidu 2014 – Mu isamaa on minu arm (nordfront.se)

Väckte genast tankar om det här med språkförbistring, men även en högre tanke om vikten av att man som vit alltid ska hålla sig till de sina och de folk som liknar ens eget så mycket som möjligt då lika barn väl alltid leka bäst, vilket man fick höra så ofta som liten.

Kan som nordbo och svensk med djupa rötter bakåt här i norr tyvärr inte flytande tala något annat språk än det svenska. Men har sedan barnsben förstått att nationalkänsla är grunden för en lycklig och harmonisk tillvaro, vilket gäller varje nation och folk som känner sig tillhöra sin region med fasta känslomässiga rötter. Veckans musik med körsång från Estland satte fingret på något som många vita riktiga svenskar borde ta lärdom av vilket är - vikten av att älska sitt eget folk.

Ha det gott!

1 gillning

Denna veckans musik som presenterats idag Fredagen den 14:e juli 2023 (v 27) av kompositören Richard Wagner här på Nordfront Richard Wagner – Valkyriornas ritt (nordfront.se) är en klar musikfavorit, vilket det har skrivits om förr, men tål att upprepas då och då.
Tackar för ett bra musikval och fortsätt som alltid den goda kampen.

Folkgemenskap!

Veckans låt (v 29) med Sylvaine och låten Abeyance Sylvaine – Abeyance (nordfront.se) har en lyrik som i vissa textrader är så talande när det gäller dagens antivita vidriga mångkulturprojekt som vi äkta nordbor tvingas att leva i just nu för att så få vita nordbor fattar sitt eget bästa och har förstånd nog att stödja en nationell politik. Tänker här speciellt på textraden – A truth so while (En så vidrig sanning) som verkligen sätter fingret på det faktum att Norden och vårt vackra land Sverige håller på att förvandlas till de svarta främlingarnas land.

Här kommer en Reagge låt. Sångaren har aldrig avslöjat vem han är. Han är den enda som inte har en kristen grund , av reagge artisterna, men man måste förstår sin religionshistoria för att förstå videon.

https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=roffe+ruff+en+trappa+ner#searching

Hej CNC-Man,

Det finns tänkvärda texter och ord inom de flesta musikstilar. Har nog lyssnat på det mesta inom det musikaliska området, men hade helt missat Roffe Ruff och låten - En trappa ner Roffe Ruff - En trappa ner [Officiell Video] - YouTube Känner att det hela väl är lite mer av typen Oldschool och Trip Hop än vad man väl spontant tänker sig Reggae melodiskt som kanske.

Men förstår att detta är en artist som i denna låt, nog funderat en hel del om saker och ting. Det är lite lustigt vad lite som egentligen behövs för att man ska tänka i lite nya banor och kanske tänka lite djupare, eller mer enkelt och kanske i ett bredare och högre spektrum, och vem vet i lite mer upplyftande termer än vad man nog rätt ofta gör om man så säger.

Vet att det är sensommar nu, eller rentutav väl de första dagarna på hösten som väl lite gulnande löv på träden skvallrar om. Men var faktiskt ut i lite solig och sensomrig natur igår och tog en simtur i vatten med närmare en tjugo grader i ytvattnet. Det är sådana dagar som man kan leva rätt länge på liksom. Då vi nu ändå kör lite svensk Reggaemusik kan det väl passa med något av Peps Persson och tänkte då på låten Oh Boy: Peps Persson - Oh Boy - YouTube

Ha en fin dag!

1 gillning

Pepps gjorde många Bob Marley låtar på svenska. Han och hans band fick lägga ner månader, för att komma på hur jamaicanerna gjorde. Hans definition på vad reggae är, är nog den bästa. Alla är trumslagare och många korta ljud. Rytmen går i ett rasande tempo och låter släpigt ändå. Jag har rätt så ny keyboards men dom har ändå svårt att klara tempot.

1 gillning

Bra musikval denna vecka (v 37) med sång av Pine Tree Riots Pine Tree Riots – By God We’ll Have Our Home Again (nordfront.se) Tänk, denna hymn skulle väl göra sig rätt fint på sådana där normalt rätt fjolliga tillställningar som - Allsång på Skansen, eller hur…