Alla helgons blodiga bunker!

Läs hela artikeln på Nordfront: Alla helgons blodiga bunker!

KULTURBUNKERN • Nordfronts kulturduo Daniel & Linus tar en närmare titt på högtiden Halloween/Allhelgonahelgen i detta specialavsnitt av Kulturbunkern.

Daniel och Linus och Kulturbunkern:

Sveriges bästa TV-program. Dessa herrar kan få alla ämnen att bli intressanta (och roliga) att titta och lyssna på.

Och alltid med denna norrlänska charm som jag älskar.

Humorn är central i alla deras program, och humor är något vi behöver väldigt mycket utav i dessa tider styrda av JUDAR och deras pestråtte-lakejer (ofta frimurare) inom den statliga och offentliga förvaltningen. Vi lever i ett samhälle ägt och styrt av dårar, och då är det jävlit bra och viktigt att kunna skratta åt eländet samtidigt som vi med all vår kraft bekämpar JUDE-systemet.

Alla deras program bottnar i en sann kärlek till vårt folk och till nationalsocialismen.

Och oavsett vad dom pratar om lyckas dom alltid förmedla en nationalsocialistisk inblick i mysteriet.

Skrivet av : Som Daniel uttryckte det en gång:

“Vårat största fan”. :joy: :rofl:

1 gillning

Halloween, denna kanske lite skrämmande trend hämtad från USA som så mycket annat märkligt. Sverige begåvades med detta unika fenomen med, bus, godis och lysande pumpor i slutet på 1990-talet. Det har alltid funnits olika åsikter kring det här med nya påhitt som drivs av ren kommersialism. Många svenskar uttryckte i början en motvilja mot att under helgliknande former hylla spöken.

Här i landet fanns sedan tidigare högtiden, Alla helgons dag - en kristen tradition där många tänder ljus på gravar till sina anhörigas och kanske även något religiöst helgons minne. Kyrkogårdar med dess gravar som stilla lyses upp i höstmörkret kan ofta ge besökare en mycket mäktig och värdig känsla. Traditionen fördes från början till norden via det katolska och fick sedan fäste även här i landet.

Man kan läsa mer i uppslagsverk på nätet om nämnda traditioner, här följer ett par citat:

Halloween, alternativt Hallowe’en (från engelskans [All] hallows eve[ning], ‘[alla] helgons afton’ är en högtid som infaller den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och Skottland, via Nordamerika, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår. Genom amerikanskt inflytande har Halloween sedan spridit sig vidare till många andra länder runtom i världen. I engelsktalande nationer kan denna högtid även gå under benämningen “Allhalloween”, “All Hallows’ Eve” eller “All Saints’ Eve”.” Halloween – Wikipedia

Alla helgons dag, Festum Omnium Sanctorum eller Dominica in natali sanctorum, är en kristen högtid som firas till martyrers och helgons ära. Den har utan avbrott ingått i det svenska kyrkoåret sedan medeltiden. I Finland och Sverige är Alla helgons dag en allmän helgdag. Den inföll tidigare alltid den 1 november men flyttades 1772 till första söndagen i november. Vid den svenska helgdagsreformen 1953 flyttades den till den lördag som infaller mellan den 31 oktober och 6 november. I Finland flyttades den två år senare, till lördagen. Alla helgons dag – Wikipedia

En del kommuner här i landet har i bland uppmärksammat Halloween genom att ställa ut pumpor utanför officiella byggnader. Det tycks ännu råda viss motsättning mot denna importerade tradition. Vilket man ibland kan se då de lysande pumporna inte alltid får vara helt ifred från tricks och bus. Det uppmärksammade Nordiska motståndsrörelsen nyligen i en artikel som det nu länkas till: Halloweendonation med motståndstema i Östersund (xn–motstndsrrelsen-llb70a.se)

Kulturbunkern är skrämmande bra här och får fem pumpor av fem möjliga.

Folkgemenskap!

1 gillning

Warner and Bros bolags styrelse kom fram till att dom inte rådde på Walt Disney på julaftonen. Då bestämde dom sig för att starta Halloween.

1 gillning

Jag ser fram emot en film som skulle kunna heta Hallowcaust. Fast vi kan nog fetglömma en sådan från Hollywood. Vi får nog göra den själva. Har för mig att Iron Sky var mestadels crowdfundad så visst fanken skulle det kunna gå.

Är nog för serös för detta amerikanska intrång. Har alltid tyckt det var avskyvärt med skrämmande skelett och grinande pumpor Hoppas så att NMR även tänker på sina äldre medlemmar i musikåtergivningar - saknar det. Inte bara NMR utan hela musikvärlden har urartats med vrål, hesa gapskrin, eller motsatsen med “män” som med gnällande röster försöker att vara feminina . Klara fina röster - både manliga och kvinnliga är sällsynta nu för tiden. Trend säger många, influerad av judiska musikkoncerner - men absolut inte nationalsocialistiska. En text, hur bra den än är , kan inte ändra på omelodiska judiska vråltendenser. Glaube und Schönheit var VÅR devis .
Tro och Skönhet hand i hand - även med dagens ungdom?

1 gillning

Hej Vera, håller med om att det ibland kunde vara lite mer harmonisk musik och sång. Brukar tåla att lyssna på det mesta utom dagens bedrövligt usla Rap och Hip Hop vilket då i alla fall inte alls brukar förekomma. Men annars är väl musiksmaken rätt olika så varför inte skriva ned en topplista med sådant som är egna musikfavoriter. Martin Saxlind har tidigare presenterat ett ämne under fri diskussion eller övrigt där man kan tipsa om lite bra musik. Här kommer en länk: Tipsa om musik till Radio Nordfront och Veckans låt - Fri diskussion / Övrigt - Nordfront forum Så skicka en lista med favoriter som sagt.

Det finns ett svenskt band som heter Morte Macabre som gör musik inspirerad av italienska skräckfilmer. Kanske nåt för bunker-herrarna? Faktiskt väldigt cool musik. Väldigt stämningsfull.

EFERLYSER sångbok av den gamla SSS rörelsen där Roland Thidholm över satt texter från tyska kampsånger och marscher. De kunde med fördel återges även i dag med kanske lite förändring i rytmer och dagens situation Underbara kamptexter och musik. NÅGON måste väl ha ett exemplar?