African National Congress grundas

Läs hela artikeln på Nordfront: African National Congress grundas

8 januari 1912 • Det sydafrikanska partiet ANC grundas under namnet South African Native National Congress.

Jag har i alla fall försökt stötta såväl Rhodesia som det vita S A .
Vi hade en vänskapsförening Sverige-SA som höll väldigt trevliga möten på Hotell Anglias vid Stureplan.
In i det sista försökte vi avstyra överlämnandet av makten från kunniga , välutbildade & okorrumperade till människor som endast har sin pigmentering som kvalifikation.
Det gick ju inte så bra…

Dagens citat av författaren Adolf Hitler:

”Hur mycket än jorden förmår påverka människorna, skall likväl resultatet av detta inflytande alltid vara olika alltefter de raser, det är fråga om. Jordens ringa fruktbarhet kan sporra den ena rasen till de högsta prestationer, hos den andra blir den endast orsak till det bittraste armod och slutligen undernäring med allt vad därav följer. De anlag, folken bära inom sig, äro städse bestämmande för det sätt, på vilket yttre inflytanden inverka på dem. Samma förutsättningar, som komma den ena rasen att hungra ihjäl, uppfostra den andra till hårt arbete.”
(Mein Kampf)

När jag under senare delen av 60-talet bodde och jobbade i södra Afrika, gamla Nordrhodesia numera Zambia, hade jag en del arbetskollegor från Sydafrika. Bl.a. en duktig agronom samt en rektor för en skola, båda svarta, som flyttat från Sydafrika för att hjälpa sina bröder i norr. De berättade också för mig att de trodde att de skulle få ett bättre liv i Zambia. Båda ångrade sina beslut, läraren/rektorn stannade kvar men agronomen flyttade tillbaka till Sydafrika. Båda berättade för mig att livet i Sydafrika vida överglänste livet i norr. Agronomen beskrev för mig att apartheid inte var någon katastrof i sig, det var naturligt att bo bland sina egna. Problemet var att de flesta vita behandlade normala, icke kriminella, svarta som något katten släpat in. Det senare reagerade jag mot på den tiden och gör det ännu idag när jag befinner mig i utanför mitt eget territorium. Respekt för andra folk och deras leverne på deras bit på jorden är en klar ingrediens i den naturliga världsåskådningen nationalsocialism.

Däremot har alla folk rätten att tycka något annat folk har besynnerliga vanor, kulturer eller tänkande, men betyder inte automatiskt att hata de andra. Det blir dock andra bullar när någon attackerar mitt folk, min familj , min kultur, mitt leverne eller regelrätt invaderar min plats på jorden.

Måste berätta en typisk episod från farmen jag jobbade på efter min tid hos SIDA. Det ger en inblick hur många afrikaner tänker helt utan något ont uppsåt. En dag såg jag hur en av grindstolparna vid inkörseln till farmen var nerkörd. Jag visste vem som senast kört där och sökte upp traktorföraren för en förklaring. Killen nekade att han kört ner någon grindstolpe. Jävla ljughals tänkte jag, jag visste ju att han gjort det. Nej, killen nekade hårdnackat. När jag till slut inte godtog hans lögner utbrast han plötsligt, “jovisst hade han kört traktorn, men det var inte han som vält grindstolpen, det var vagnen efter traktorn som gjort det”. Jag blev honom svaret skyldig, för vad tusan ger man för svar på något sådant. Jag bara gick därifrån och log. Jag hade lärt mig något nytt.
Lite kuriosa är min arbetsgivares betyg när jag lämnade farmen kan ses här Dropbox - Devonshire estate.pdf - Simplify your life
Längre ner står det att jag har en excellent förmåga att hantera afrikansk arbetskraft och att jag varit fair and just with them. Roligt att läsa idag mer än 50 år senare.

Tack för att du delade med dig av dina erfarenheter.

Jo du, jag har mycket intressanta och roliga upplevelser att berätta om under mina år i Afrika. Bara ett par år senare jobbade jag i Sudan med jordbruksflyg under ett par säsonger med oförglömliga minnen. Det har berikat mitt liv och vidgat horisonten. Det var upplevelserna och umgänget med folk som fick mig att tänka i nationalistiska tankegångar.

Jag glömmer aldrig den första gången jag kom på ett kort besök hem till Sverige efter de två första åren i Afrika. Jag chockades av okunnigheten och den synbara hjärntvätten av folk jag trodde var upplysta. En del gamla kompisar som fortsatt att studera kommenterade mina berättelser från Afrika med att jag nog blivit totalt influerad av den vita befolkningen. De visste ju att det jag berättade inte stämde för de hade minsann sett på TV hur det förhöll sig där nere. Redan då, på slutet av 60-talet hade ljug TV och radio börjat sin indoktrinering av folket.