Adolf Hitler - egna tankar

Här kan man tala om en av världens mest omtalade människor, politiker, författare och politiska ledare genom tiderna så här långt. Han var författare till en av idag världens mest kända sålda politiska böcker ”Mein Kampf”. Han var Nationalsocialismens förgrundsgestalt och ledare av Tyskland mellan åren 1933-1945. Han föddes en vårdag år 1889 den 20 april i en österrikisk gränsstad till Tyskland. Som nationell vill man kanske säga något ord och visa att man känner till honom.

Det finns många olika slags tankar och känslor om personen ifråga. Tänker därför först varna och säga till alla läsare att eventuella hyllningar i ord, text, bild eller på annat sätt kan vara straffbara. Yttrandefriheten har sina gränser säger de styrande och i viss mån måste de styrande respekteras. För om de styrande inte åtlydes skulle kanske idag kaos utbryta, vilket få kanske önskar sig.

Går här vidare i ämnet genom att länka till en i skrivande stund enligt uppgift helt judiskt ägt uppslagsverk eller webbsida sida som heter Wikipedia där man får veta en hel del som officiellt ännu är den sanning som man får lära sig om denne en gång så hyllade statsman i Tyskland: Adolf Hitler – Wikipedia

När man har läst lite där undrar man kanske, finns det mer på alternativa sidor att läsa om denne ledare som målats upp som nästan djävulen själv i film och på TV. Nästan varje dag får man höra om denne man och hans eskapader och byggnationer. I dokumentär efter dokumentär rullar allt på. Var denne man djävulen själv, eller är det bara ett skådespel för att några smarta ska tjäna pengar. Där går den här tanken om ett enkelt forum om att tala om Adolf Hitler in på ett nytt spår.

Tänker därför på en alternativ sida som fortfarande just nu finns på nätet. Hittade av en slump en sida vid namn Metapedia som lite mer spartanskt berättar om Adolf Hitler. Det är förståeligt att få har mycket gott att säga om krigsherrar så som Stalin och många fler, men, historia har sagts vara viktigt för att inte folken i världen inte ska börja bete sig uselt och illa mot varann igen. Krig är organiserad total galenskap bortom all gräns. Här en länk: Adolf Hitler - Metapedia

Finns det några filmer och tal på nätet av denne politiker kan man då tänka. Men här har en märklig trend av censur mot historiska fakta inträffat. Det är mycket historiskt som av mäktiga medieföretag och även ofta underförstått av statlig ledning har blivit bortplockat utan annan anledning att kanske en liten ekonomiskt stark grupp önskat det. Någon lär ha sagt att det går inte att tysta sanningen. Filosofier finns det många, här en länk till ett kort filmklipp med Adolf Hitler - 1935: Adolf Hitler: Speech at Krupp Factory in Germany (1935) | British Pathé - YouTube

Tankar om Adolf Hitler - Skriv egna ord - Men tänk på HMF-lagen:

Hitler som folk minns honom - skriver några ord för att historia är intressant och har många fler aspekter än vad man först kan tro. Den som inte känner till bakgrunden till historia och bara får den förklarad från ett håll kan nog inte få en helhetsbild över en tidsepok som ändå genom film inte minst för många känns rätt närvarande. Måste själv erkänna att det är mycket om denne ledare som har förvånat då det bara talats på ett kanske onyanserat sätt om honom. Det fanns faktiskt ett Tyskland före det andra världskriget som media tycks ha valt att glömma bort. Det målas mest upp till synes negativa skildringar. Det kan väl inte vara rätt att ständigt tala negativt om ett land som Tyskland. Vi nordbor och tyskar har en historia som är så lång och självklar att många ord om detta inte behövs egentligen. Hörde tidigt om tyska ingenjörer som utvecklade industrier och gruvor här i vårt land och fick förklarat varför många gator hade tyska namn och sådant. Innan kriget var det mycket tyskt intresse, som senare kom att bytas ut till amerikanisering genom film och musik inte minst. Har aldrig lärt det tyska språket som föräldrar kanske tyckte hade varit bra.

Kan som de flesta knackig engelska om tvunget. Men historia är viktigt för den som vill förstå större sammanhang, men nu så vinklas och censureras allt mer och det är bara en liten grupp som tycks fått monopol på vad som ska få berättas. Men intresset för personen och ledaren Adolf Hitler verkar inte minska om man så säger. Läste någonstans att han visst bodde fem månader i England år 1912 hos en släkting, han var ju intresserad av arkitektur och besökte bland annat London och var visst även in i maskinrummet till Tower Bridge. Han var ju konstnärligt intresserad och en del anser att det var synd att han inte fick mer uppmärksamhet för sin konstnärliga ådra. Påtvingat krig är inget uppbyggligt för någon. När man sen tänker på hur vackert naturen är konstruerad blir man deprimerad över hur korkat en del beter sig. Läst att Adolf nog tänkte i samma banor och även gjorde sitt bästa för skapa fred med England utan resultat. Han blev visst till och med nominerad till Nobels fredspris tidigt 1939 av en dåtida media-personlighet som nog rätt få minns numera.

Många som hör namnet Adolf Hitler får automatiskt en bild eller tanke i sitt inre. Den bilden är inte sällan förknippad med negativa bilder om krig och allmänt elände. Det är egentligen inte konstigt då media hela tiden upprepar negativt laddade delar av en tid som handlade om så mycket mer än bara stridigheter och krig. Det fanns även en vardag där det tyska folket fick kämpa hårt för sin överlevnad, men sådant berättas det sällan om. För det verkar som att politiken ännu efter snart åttio år efter andra världskriget slut ännu bara handlar om att svartmåla Tyskland och dess folk. Det är enligt många på nätet omänskligt att straffa dagens unga för vad som skedde i en annan tid. Det är ett oerhört förtryck att ständigt bestraffa en nation för ett krig som skedde för snart hundra år sedan. Det är enligt många sagt att det är hög tid att dra ett streck och gå vidare. Kriget var svårt för alla parter det kan nog säkert alla enas om. Det var mycket som gick förlorat i mänskligt och materiellt kapital.

Det talas idag ofta mycket om miljö och naturfrågor, Adolf själv var en verklig naturmänniska och djurvän som värnade om det äkta och naturliga. Han gillade även välgjorda filmer som hade något positivt budskap att förmedla. Men denne man och ledare var ändå ingen drömmare. Han visste vad han ville och hade från början inskrivet i sitt partiprogram att han var beredd att dö för sitt folk och land vilket nog ingen ledare av idag nog är beredd att ens tänka på att göra. För det står oftast ett flygplan tankat och klart för att förflytta fega krakar till säkra breddgrader. Den som i sanning inte vågar att offra något, kommer heller aldrig någonsin att vinna något av äkta värde. Världen minns de stora med offervilja, medans de snacksaliga och dess tomma ord snabbt glöms bort.

Hur tänkte Adolf Hitler kan man tänka, vilket många än idag gör. Vad var hans slutliga mål och stora inre dröm. När man läser lite i hans verk ”Mein Kampf” så får man först inblick i hans barndom, uppväxt och ungdomsdröm om att bli något, och helst konstnär. Sedan blommade de verkliga innersta politiska tankarna ut steg för steg. Det fanns så mycket som den unge Hitler tänkte på och som han kanske omedvetet som ung ville förmedla på något sätt. Han hade upplevt krig vid fronten och visste vad liv och död var. När han som fängslad skrev ned orden till Mein Kampf hade han känslan om att allt var på gång och på rätt väg. Han skrev ned så mycket att han senare ångrade en hel del. Det sade han visst själv någon gång på mitten av 1930-talet. Det handlade om att en hel del skulle nog inte avhandlats eller nämnts så tidigt. Det var strategiskt kanske inte rätt egentligen. Här ser man att mannen Adolf tänkte en hel del på ords betydelse och tidpunkten för leverans av sådana. Men när år 1935 passerats så blev det 1936 olympiad och fanorna började vaja stolt och segerhälsningar såg aldrig ut att ta slut. Mitt i allt detta så hade sedan länge planer smitts i fjärran land vilket Adolf mycket väl kände till.
Kriget kom nu närmare dag för dag…