40 kg mindre

Läs hela artikeln på Nordfront: 40 kg mindre

Hårt arbete gör att jag numera även kan skambelägga tjockisar utan att hyckla • Vem skall få vara tjock?

I princip håller jag med dig, men det fins dom som vanliga metoder inte fungerar för. Om magen och hjärnan slåss, så vinner magen. Min dotter som närmar sig 50, hade en kompis i unga år, som var klot rund. Hon åt hälften av vad de andra åt och kunde inte göra något åt det. Vi är olika långa och verkar vara olika tjocka och det verkar vara svårt att rå på. Men jag har framför allt lärt många unga tjejer att se till att hjärnan styr över magen och ofta lyckats. Om en tjej tittar sig i spegel och ser att hon blivit rultig, då blir hon deprimerad och kroppen försöker kompensera med kolhydrater. Då blir hon ännu rundare. Det här är en ond cirkel som man måste försöka att bryta. Killarna brukar inte bry sig om det är några extra kilo på tjejen. Många tjejer blir snyggar med fler kilon. Ingen gillar 5kg hundben.

Minska eller ta bort kolhydraterna från kosten så försvinner barlasten!

Träning i stället för arbete? Göran O förundrades alltid , när vi bodde i ett atriumhus område att männen sprang sina löprundor i stället för att sköta sina små trädgårdar. Själv blev han med åren lite korpulent, men var ändå vig med en trivsam kroppsbyggnad. Efter millenniumskiftet föll kilona och han var mycket stolt över det - MEN hälsosam? På 10 år fanns inte mycket kvar - skelettcancern. Livet är nog för kort attt förhindra lite njutning. Inte frossa naturligtvis. Ärftlighet kan också vara ett problem. Kroppsfixering är mycket skadlig för uppväxande ungdom. Idrott? Ja visst, men lekfullheten är borta. Tävlingar med utvalda där många inte får vara med p. g. a. att de inte motsvarar idrottsledarens prestations önskan. Inom HJ hade vi också tävlingar, men bara ett par gånger om året för att få ett märke. Annars bestod vår idrott av grupplek, formationsgymnastik och marscher i takt, vilket vi älskade, varannan söndag. Ett par av mina kamrater var överviktiga - men nåde de som hånade dem. Då fick de springa ett varv runt den stora idrottsplatsen som straff.

Har aldrig haft något behov av att tala nedsättande om människors utseende, eller i värsta fall lyten eller handikapp av olika slag. Det handlar väl om att ha respekt för sin medmänniska som man har fått med sig sedan tidigaste år. När det talas om övervikt så är det lätt att förstå att det kan kännas bra att ha gått ned 40 kilo vilket inte är att förakta. Men tonen i artikeln känns inte riktigt sund på något sätt. Det finns så många orsaker till att vikten kan skena i väg, inte minst medicinska.

Det får aldrig bli inom den nationella rörelsen att man skrämmer bort vita som kanske för stunden är lite av soffpotatisar, men som ändå har den rätta nationalsocialistiska andan. Det finns ingen som medvetet vill vara fet som en övergödd gris, det är då ett som är alldeles säkert. Men det finns de som inte knappt kan böja på sig för att knyta på sig sina skor för att kalas-magen är i vägen. Då är det i sanning verkligen hög tid att ta en lite närmare titt på hur det ser ut i matvanor och motion.

Förr brukade man säga att en lagom vikt generellt för en man skulle följa kroppslängden. För den som då var exempelvis 175 cm lång var en lagom vikt 75 kilo och så vidare. Det är nog något som man kan följa även idag, men äldre behöver som sagts kanske fem kilo extra att ta av i händelse av en kortare sjukdomstid som annars kan hota att bli allvarlig om det inte finns reserver att ta av.

När det gäller vikt så är det ett faktum att den följer regeln om att ju mindre man rör sig desto mindre portion bör man inta. Normal blandad husmanskost med lite grönt och någon frukt är bra. För den som vill gå ned i vikt och äta som vanligt är det bra att gå över till mindre fat och kanske ta hälften mot det man egentligen vill ha. Det är inte lätt i början de första dagarna, men snart vänjer man sig och ofta fast man inte tänker på det sänder kroppen hungersignaler, när det kan vara vätskebrist som triggar hungerkänsla. Vatten är för övrigt alltid det som ska vara törstsläckaren.

Sådant som man medvetet ska välja bort är sådant som godis, bullar, snacks, läsk, alkoholhaltiga drycker och i övrigt allt som inte är riktig mat, men det här vet vi alla. Men att veta och att göra är inte samma sak. Här är det bra att införa en strikt rutin där man skapar en veckomatsedel som man helt följer. Då vet man alltid vad man ska äta de kommande dagarna. Sedan så ska man aldrig gå och handla när man känner sig hungrig för då är det lätt att köpa något sött godis eller snacks av snabbmatskaraktär. Kort sagt alltså vad som gäller vid övervikt är mer motion och mindre portion.

Folkgemenskap!

1 gillning

Om hela denna rörelse handlar om vikten på folk så har ni hamnat i samma avläggare som försvann av märkliga skäl.

Fet mat är bra för oss. Matar mina fåglar med talg och kokosfett. De rör på sig och letar efter spindlar och annat. Vaknar varje morgon med ett pickande på husfasaden. De är mina vägvisare till vad vi behöver inför vintern.

Det är skillnad på att vara tjock och att lida av fetma. Det sistnämnda är direkt skadligt för individen och bör motarbetas. För samhället belastar den fete sjukvården oftare och långvarigt på grund av diverse tillstånd kopplat till fetman.
Vad som täknas som tjock har förändrats de senaste 70 åren. Ett populärt exempel är sexsymbolen Marilyn Monroe, som idag skulle haft storl L. Hon varken såg tjock ut eller ansågs vara tjock.

Vi kan väl ändå vara ense om att en god grundfysik och god folkhälsa är positivt på alla sätt? En sund själ i en sund kropp.

Mackan Hansson. Du kan tagga ner med artiklar som rättfärdigar folk att vara sociopater mot andra. Är det bra att vara anorektiker heller?

Att skamma överviktiga människor kanske hjälper på KORT sikt men inte på lång sikt.

Är inte denna artikel bara en pik till herr Thunlind? För att ni är långsinta på honom.

Om ni tycker att jag själv beter mig sociopatiskt nu, så varsågod

Men om syftet med denna artikel är att det inte finns någon rättvisa i världen, så att det inte spelar någon roll om du ger en känga åt ‘tjockisar’, då kanske jag köper det